Ali je pametno delnice in kriptovalute pretopiti v nepremičnine?

Priložnosti za investicije in finančne naložbe imamo praktično na vsakem koraku, a praksa je pokazala, da se v nepremičnine še vedno splača investirati. Gre namreč za eno najbolj varnih naložb, saj se vse pogosteje kaže, da denar, ki ga imajo posamezniki v delnicah, kriptovalutah ali na bankah, pravzaprav ni tako varen.

Pri tem se moramo zavedati, da je za naložbene nakupe vedno najbolj pomembna lokacija nepremičnine, saj bo takšno nepremičnino tudi kasneje mogoče prodati lažje in za višjo ceno. Ob tem ne smemo pozabiti niti na kvaliteto vgrajenih materialov, ki nepremičnini daje vrednost, obenem pa se izognemo nenačrtovanim izrednim sanacijam in posegom.

Poleg tega je smiselno razmisliti o prodaji rabljenih že obstoječih nepremičnin, saj na trg prihajajo številne kvalitetne novogradnje. To velja tudi za nepremičnine, ki jih posamezniki ter investitorji dajejo v najem. Menjava obstoječih hiš in stanovanj z novejšimi pri tem dolgoročno pomeni višje prihodke od najema, nižje stroške vzdrževanja in manj tveganja za lastnika oziroma investitorja.

Trendi kažejo, da je prav zdaj pravi trenutek za menjavo obstoječih nepremičnin s takšnimi, ki so pozicionirane na boljših lokacijah, z višjo vrednostjo ter boljšo dostopnostjo ter ostalo življenjsko pomembno infrastrukturo. Potrebno je vedeti, da imajo nepremičnine nižjo stopnjo tveganja za padec vrednosti kot denimo delinice in kriptovalute, kjer se sistem lahko poruši čez noč.
 

Več informacij je na voljo pri STAN nepremičnine d.o.o. (www.stan.si).

Foto: Stanka Solar, direktorica STAN nepremičnine d.o.o.